Húsvéti nutella krémes tart pirított amerikai mogyoróval, sütés nélkül

GastroGranny
"Az élet sokkal jobb, ha Nutellát eszel” -olvastam valahol ezt az idézetet, s ha így, ebben a formában nem biztos, hogy igaz, de valóban: találkoztál már olyannal, aki nem szerette a Nutellát? Ugye nem. Persze, hogy így vagyunk ezzel mi is. Ezért gondoltam, hogy ha valami Nutellás, de mégis egyszerűen elkészíthető, mindenki által kedvelt édességet szeretnél készíteni, ezzel biztos lesz a sikered! Ráadásul a tejszínhab és a felhabosított mascarpone a Nutellával olyan lággyá, könnyeddé teszi a krémet, hogy nálunk aki kóstolta, mindenki nagyon dícsérte. Húsvéti marcipán nyuszikkal díszítve méltón állja meg a helyét az ünnepi menüsorban. [gallery ids="5398,5400,5402,5399,5401" size="medium"] [youtube https://www.youtube.com/watch?v=6Z8ClJ1rTFo&w=560&h=315] [recipe title="Húsvéti nutella krémes tart pirított amerikai mogyoróval, sütés nélkül" servings="12 szeletes tart" time="kb.25 perc, plusz egy éjszaka a hűtés" nehézség="könnyű"] Tortajo11Tipp: A nutellás krémet ne használd 2-3 cm-nél vastagabb rétegben, mert nagyon tömény lesz. [/recipe-notes] Hozzávalók: - 2 csésze (2 dl-es) darált keksz - 10 dkg szobahőmérsékletű vaj - 1 üveg (40 dkg) Nutella - 1 púpozott csésze (2 dl-es) mascarpone - 2 dl habtejszín - 1 csésze porcukor - 1 csésze törökmogyoró ******************************************************** Elkészítés: 1. A mogyorót aprító gépben törd durvára, majd pirítsd meg 2. A pirított mogyoró felét, a darált kekszet, olvasztott vajat 2 evőkanál Nutellával a robotgép dagasztó fejével jól keverd össze 3. A morzsalékot alaposan nyomkodd egy tortasütő forma aljába 4. A habtejszínt verd kemény habbá 5. A mascarponét, porcukrot, Nutellát a robotgép krémkeverő fejével keverd habosra 6. A tejszínhabot óvatosan, kanalanként keverd a Nutellás masszához 7. Öntsd az elkészült krémet a kekszes alapra, simítsd óvatosan el 8. Egyenletesen szórd rá a pirított mogyoró második felét 9. Tedd hűtőbe egy éjszakára 10. Másnap díszítsd Jó étvágyat kívánok ehhez az igazán finom édességhez! Ha valahol elakadsz, fentebb megnézheted video-receptemet is. Biztos, hogy segíteni fog. Vigyázz! nagyon nehéz abbahagyni, mert nagyon finom. [/recipe]
Easternutellacream,Ebéd,fine,finom,húsvét,Húsvéti finomságok,Kedvenceink,nutellakrém,nutellatart,Receptek,sütemény,Sütőiskola,Torták,Ünnepek,vendégvárás,Vendégváró falatok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?