Húsvéti foszlós kalács zacskóban gyúrva s ugyanott kelesztve

GastroGranny
Ennél egyszerűbben nem lehet kalácsot sütni! Sőt, ahogy belegondolok, óriási előnye az, hogy ameddig a tészta ragadós, s a tenyerünkön tudna képezni egy szinte lemoshatatlan nyúlós-nyálkás réteget, addig nem is kell hozzányúlnunk. Csupán a nylon tasakban kevergeted-masszírozgatod, majd ugyanebben a tasakban hagyva meleg vízbe teszed, s ott keleszted egy órán át. S képzeld! Meg is kel! Ez számomra is meglepő volt, de működött! A kelesztés után, amikor a zacskóból végül kiöntöd a megkelt tésztát, s belisztezett deszkán gyúrni kezded, akkor már nem ragad. Ez jól látszik a recept videójában is. Szuper. Nem igaz? De még finom is! A gyönyörűen foszlós kalácsot a kétéves Szonja, egymaga majdnem megette, pedig nem volt kevés. A recept videójában a négyes fonást, amelyből a jópofa kerek alakú fonott kalácsunk lett két perspektívából is megjelenítettem, így biztos, hogy bárki egyszerűen el tudja készíteni ezt a húsvéti finomságot. [gallery ids="5532,5539,5533,5536,5527" size="medium"] [youtube https://www.youtube.com/watch?v=xsu1pLh1fhA&w=560&h=315] [recipe title="Húsvéti foszlós kalács zacskóban gyúrva s ugyanott kelesztve" servings="25 cm átmérőjű, 12 cm magasságú" time="kb.2 óra 20 perc" nehézség="könnyű"] [caption align="alignnone" width="800"]Aprokezek224 Ugye, hogy foszlós?[/caption] Tipp: Figyelj arra, hogy a dagasztáshoz, gyúráshoz, kelesztéshez használatos nylon zacskó megfelelően erős és jól záródó legyen [/recipe-notes] Hozzávalók: - 3 csésze (2 dl-es) liszt - 1 csésze langyos tej - 10 dkg olvasztott vaj - 1 teáskanál (1 csomag) instant élesztő - 3 evőkanál cukor - 1 teáskanál só - 1 tojás (a kenéshez) - 1 jól záródó nylon tasak ******************************************************** Elkészítés: 1. Tedd a jól zárható nylon tasakba az összes száraz hozzávalót 2. Zárd le a zacskót, s alaposan keverd össze a tartalmát 3. Add az összetevőkhöz a tejet, s az olvasztott, de nem forró vajat 4. Az egészet jól masszírozd össze 5. Állítsd a tasakot egy meleg vizet tartalmazó edénybe 6. Keleszd 1 órán át 7. A kelesztési idő letelte után lisztezett felületen a tésztát gyúrd még kb. 10 percig, illetve addig, ameddig sima és rugalmas nem lesz 8. Gyúrj a tésztából egy hengert, majd szeleteld négy egyenlő részre 9. Mindegyik részt nyújtsd ki kb. 3 cm átmérőjű hengerré 10. Fond meg a kalácsot. Ebben a video recept kiválóan segít, hiszen két nézetből is ábrázolja a fonást 11. Egy állítható formájú, kiolajazott tortasütő formát megfelelő méretre állítva helyezz a fonott tészta köré 12. A tészta tetejét jól felvert tojással kend be 13. 180 fokra előmelegített sütőben süsd 30 percet 14. Rácson hűtsd 15. Teljes hűtés után díszítsd. Mindenkinek ízleni fog. Jó étvágyat kívánok ehhez a könnyen elkészíthető finom foszlós kalácshoz. Ha valahol elakadsz, fentebb megnézheted video-receptemet is. Biztos, hogy segíteni fog. [/recipe]
eastercake,Ebéd,Egyéb édességek,fonott kalács,Húsvéti finomságok,Húsvéti kalács,Kedvenceink,Olcsón jót,plaitedloaf,Receptek,Reggeli étkek,sütemény,Sütőiskola,tasakos kalács,Tésztaételek,Trükkök, tippek,Ünnepek,vendégvárás,Vendégváró falatok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?