Rácsos fahéjas-almás lepény (tart)

GastroGranny
Az almás sütemény bármely formában imádni való! Ezzel egyet tudunk érteni ugye? Minél több alma, jó sok fahéj, s valamennyi cukor sem árt. Te is így szereted? Mi igen! S a tészta legyen a lehető legkevesebb, éppen csak annyi, hogy fogja össze a zamatosan karamellizált cukorban megfürdetett fahéjas almát. Ezért a sütemény tetejét rácsostészta vágó hengerrel képeztem ki. Ezzel a módszerrel azon kívül, hogy egy csodálatosan mintázott tetejű süteményt készítünk, még azt is el lehet érni, hogy a tetejére szánt tésztából fele mennyiségű is elég, hiszen a rácsozó hengerrel a kinyújtott tésztába vágott rések széthúzhatók, így kb. kétszeres szélességű tészta rácsot kapunk. [gallery ids="5666,5664,5667,5665" columns="4" size="medium"] [youtube https://www.youtube.com/watch?v=Fusc8rR4xgU&w=560&h=315] [recipe title="Rácsos fahéjas-almás lepény (tart)" servings="8 nagy szelet" time="50 perc" nehézség="könnyű"] Virag231Tipp: A tészta rácsozót érdemes szilikonos tésztanyújtón használni, így könnyebben vágja át a tésztát, s a rácsnak határozottabb éleit kapunk. [/recipe-notes] Hozzávalók: - 4 db alma (pl. Golden Delicious) - 5 dkg vaj - 1 teáskanál barna cukor - 1 teáskanál fahéj - 2 db levées tésztalap (én light-ot használtam) - A tejetére 1 db tojás ******************************************************** Elkészítés: 1. A vajon a fahéjjal és a cukorral összekevert almát kb. 10 perc, -illetve addig, amikor a cukor már nyúlós-ragadóssá válik- alatt párold át. 2. Kiolajozott gyümölcstorta formát bélelj ki az egyik leveles tészta lappal úgy, hogy a tészta mindenhol egyformán, kb. 2 cm-rel lógjon túl a sütőforma peremén 3. Egyenletes rétegben terítsd rá a kihűlt, párolt almát 4. A másik sütőlapot a tésztarácsozó henger segítségével rácsozd be 5. A rács réseit óvatosan nyisd meg, majd esztátikusan terítsd rá az almára 6. Erre hajtsd fel az első tésztalap 2 cm-es részét, amelyet túllógatál 7. Sugárirányban, kb 2 cm-re egymástól készíts bevágásokat a lepény kerületén végig. A bevágott egységeket egyenként csavard egyszer meg, s így hajtsd rá a rácsra 8. Tojásozd be a tetejét, majd előmelegített 180 fokos sütőben süsd 20 percig Teljes hűlés után az almás lepényt emeld ki a gyümölcstorta sütőből, s torta-szerűen szeleteld. Jó étvágyat kívánok! Ha valahol elakadsz, fentebb megnézheted video-receptemet is. Biztos, hogy segíteni fog. [/recipe]
almáslepény,applepie,Ebéd,Egyéb édességek,Gyerekek is szívesen készítik,Húsvéti finomságok,Kedvenceink,pielattice,rácsoslepény,rácsossüti,Receptek,sütemény,süteményrácsozó,Sütőiskola,trelliscookies,Trükkök, tippek,Ünnepek,vendégvárás,Villámkonyha
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?