A tökéletes jacket potato sonkás-sajtos töltelékkel

GastroGranny
Hogy mitől tökéletes egy héjában sült burgonya?…. A következő 3 feltételnek teljesülni kell: 1. Megfelelő burgonyát válaszd ki! Legyen legalább 10 cm hosszúságú, oválisan duci alakú. Ez a méret nagyszerű az egyszemélyes adaghoz. Jó, ha vásárlásnál olyan burgonyát választasz, amelynek csomagolására rá van írva, hogy “sütnivaló”. Édesburgonyát is sütheszt, kiváló vitaminforrás, s víztartalma nagyobb. 2. Ha igazán ropogós héjat szeretnél elérni a sütés után, akkor ne használj mikrohullámú sütőt. Ha jó ropogós héjú sültburgonyát szeretnél, akkor hasonló módon készítsd elő, mint ahogyan én tettem ebben a receptben. 3. Néhány további tipp, hogy a sült burgonyád héja ropogóssá váljon: a. Soha ne süsd alufóliában! Az alufólia bent tartja a nedvességet, s a burgonya párolódni, főni fog b. Sütés előtt jól sózd meg a héját. A só mennyisége a te sótoleranciádtól függ. c. 200 fokon süsd legalább 1 órán keresztül Ha az 1 óra alatt nem sült még meg teljesen, süsd további 10-15 percet. Az elkészült mennyei jacket potato-t, (sült burgonyát) most sonkás-sajtos, fokhagymás tejfölös töltelékkel tálaltam. :) [gallery ids="5984,5985,5987,5989" type="rectangular"] [youtube https://www.youtube.com/watch?v=bzOfTnAbwvk&w=560&h=315][recipe title="A tökéletes jacket potato sonkás-sajtos töltelékkel" servings="4 adag" time="1 óra 20 perc" nehézség="könnyű"] Jacketpotato419Tipp: Sokféle töltelékkel tálalhatod együtt. Használd bátran a fantáziádat. [/recipe-notes] Hozzávalók: - 4 db nagyméretű burgonya - 2 dl görög joghurt - 1 fej fokhagyma - 30 dkg füstölt sonka - 30 dkg Edami sajt - 2 evőkanál só - oliva olaj - 1 fej jégsaláta - 4 db koktélparadicsom ********************************************** Elkészítés: 1. Az alaposan megmosott burgonyákat rendezd egy alufóliával kibélelt tepsibe 2. A burgonyák mindkét oldalát olajozd be, majd alaposan sózd. Ettől lesz a sütés végére jó ropogós a héja 3. 200 fokos sütőben süsd 75 percet 4. Amíg sül a burgonya, készítsd el a sült sonkát. Ehhez szeleteld apró, kb. 1 cm-es kockára 5. Majd közepes hőmérsékletű főzőlapon süsd barnára 6. Reszeld meg a sajtot 7. Préseld le a fokhagymát, majd keverd jól össze a görög joghurttal 8. Szeleteld a jégsalátát közepes csíkokra 9. Vágd a koktélparadicsomokat 4-4 részre 10. A megsült burgonyákról a rákeményedett sót söpörd le, majd éles késsel mindegyikbe csinálj egy-egy kereszt alakú bevágást 11. Kenj a bevágásokba jó sok fokhagymás joghurtot 12. Mindegyiket locsold jól meg a pirított sonkával, valamint annak zsírjával Tálalás: Először a salátát rendezd el a tányáron, amelyre esztétikusan helyezd rá a negyelt paradicsomokat. A tányér másik felére helyezz 1 db jacket potato-t. Adagolj a burgonya nyílásaiba fokhagymás joghurtot, majd gazdagon szórd meg reszelt sajttal. Löttyintsd rá a maradék pirított füstölt sonkát és annak zsírját is. Jó étvágyat kívánok! Ha valahol elakadsz, fentebb megnézheted video-receptemet is. Biztos, hogy segíteni fog. [/recipe]
Ebéd,Egytálételek,Főételek,Főzőiskola,héjábansültburgonya,héjábansültkrumpli,jacketpotato,Kedvenceink,Receptek,sültburgonya,sültkrumpli,Vacsora,vendégvárás,Vendégváró falatok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?