Fokhagymakrém leves szuper sajtos pirítóssal

GastroGranny
Ha egy igazán selymesen pépes, enyhén fűszeres és nagyon finom krémlevesre vágysz, amely önmagában is laktató, ez a legjobb választás! :) [gallery ids="6051,6052" type="rectangular"] [youtube https://www.youtube.com/watch?v=xKR4RhyavHI][recipe title="Fokhagymakrém leves szuper sajtos pirítóssal" servings="6 adag" time="35 perc" nehézség="könnyű"] Talalva216Tipp: Ez a fogás egytálételként is megállja a helyét, olyan laktató. [/recipe-notes] Hozzávalók: - 1 fej vöröshagyma - 1 fej fokhagyma - 1/2 csésze (2dl-es) liszt (én tönkölybúza lisztet használtam) - 1 csésze főzőtejszín - 1 kancsó (1/2 literes) húsleves alaplé - 1 teáskanál só - 1 teáskanál kakukkfű - bors ********************************************** Elkészítés: Először készítsd el a levest: 1. A vöröshagymát apróra kockázd fel 2. A fokhagymát aprítsd fel 3. Egy megfelelő méretű fazékban tedd oda a vajat egy kevés oliva olajjal melegedni. (az oliva olaj azért kell, mert nélküle a vaj könnyen odasül, s akkor kesernyés íze lesz) 4. Dobd a vöröshagymát a forró zsiradékba, s párold meg 5. Amikor a vöröshagyma megfelelően üveges, dobd hozzá a fokhagymát is. Párold együtt tovább 6. Amikor a hagymák megpárolódtak, dobd hozzá a sót, borsot 7. Keverd jól el, majd óvatosan öntsd hozzá a lisztet 8. Kevergetés közben a lisztet enyhén pirítsd meg 9. Öntsd fel a húsleves alaplével, s kevergetés közben forrald fel 10. Az első rottyanás után turmoxold simára 11. Add hozzá a kakukkfüvet, keverd jól el. 12. Öntsd hozzá a tejszínt, majd még egyszer forrald fel. Készítsd el hozzá a szuper sajtos pirítóst: 1. Egy nagyméretű serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd sózd meg, keverd el 2. A forró vajon pirítsd meg a kenyér egyik oldalát (én a saját készítésű Bloomer-emet használtam) 3. Pirulás közben a kenyerek másik felét gazdagon pakold meg reszelt sajttal 4. Mikor a kenyerek egyik oldala megpirult, a szeleteket egy határozott mozdulattal, sajttal együtt fordítsd meg a serpenyőben. Folytasd így, sajttal lefele a pirítást 5. Ha a kenyerek szépen megpirultak, tálalhatsz A merőkanállal adagolt mennyei levesre adagonként kettő darab szuper sajtos pirítóst tegyél. Garantált a sikered! Jó étvágyat kívánok! Ha valahol elakadsz, fentebb megnézheted video-receptemet is. Biztos, hogy segíteni fog. [/recipe]
Ebéd,fokhagymakrémleves,Főzőiskola,garliccreamsoup,Hús nélkül,Kedvenceink,Levesek,Levesek (soups), főzelékek,mutimiteszel,mutimitfozol,Napszakok,Olcsón jót,Receptek,Tönkölybúzából készült ételek,vendégvárás,Vendégváró falatok,Villámkonyha
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?