A pikáns vadas, ami hamis...

GastroGranny
…És, hogy miért hamis? Hát, mert nem vadból készül. De az íze így is utánozhatatlan. Most történetesen sertéshúsból főztük. Igen, főztük, mert a Papa is besegített... Ha ezt az ételt készítem, akkor soha nem kell azért aggódnom, hogy a kicsik nem fognak ebédelni. Kellemesen savanykás íze ellenére mindenki szereti. Ráadásul tele van mindenféle zöldséggel is, tehát nyugodt lelkiismerettel ajánlhatom a diétázóknak is. Liszt a vadasban nincs. Az más kérdés, hogy spagettit főztem hozzá. Ez természetes, mert a gyerekek nálunk "spagetti-fun"-ok! :) [gallery ids="6145,6147" type="rectangular"] [youtube https://www.youtube.com/watch?v=J8u-se92tB4&w=560&h=315][recipe title="Hamis vadas" servings="6 adag" time="1 óra 30 perc" nehézség="könnyű"] Keszetel46Tipp: Készítheted zsemlegombóccal is. [/recipe-notes] Hozzávalók: - 80 dkg sertés karaj - 3 db közepes méretű sárgarépa - 2 db fehér répa - 2 db zellerszár - 2 fej vöröshagyma - 1 db kisebb karalábé - 1 db citrom héja - 1/2 citrom leve - 3 evőkanálnyi mustár - 1 csésze (2 dl-es) tejföl - 2 evőkanál cukor - 2 db babérlevél - Só, bors ********************************************** Elkészítés: 1. A hússzeletek mindkét oldalát egy kiolajozott serpenyőben süsd fehéredésig 2. Ugyanabban a serpenyőben kezdd el pirítani a vöröshagymát 3. Amikor a hagyma üvegessé vált, adagold hozzá a sárgarépát, keverd kissé össze 4. Kis idő elteltével add hozzá a fehér répát, a karalábét, a zellerszárat is 5. Keverd az egészet jól össze, pirítsd meg 6. A megpirult zöldségkeveréket öntsd át egy nagyobb méretű fazékba 7. Tedd hozzá a fehérre sütött sertés karaj szeleteket 8. Sózd, borsozd 9. Önts hozzá annyi vizet, hogy éppen ellepje 10. Add hozzá a babérlevelet 11. Fedő alatt, közepes hőmérsékleten főzd 60 percet 12. A főzési idő leteltével vedd ki a babérleveleket, s a sertés karaj szeleteket is 13. Adj hozzá ízlésednek megfelelő mennyiségű mustárt 14. Keverd el 15. A cukrot karamellizáld, majd önsd fel kevés vízzel (Vigyázz, mert óriási gőz fog az edényből felcsapni!) 16. Kevergesd az aranyszínű karamellát addíg, amíg az összes fel nem oldódik a vízben 17. Ekkor öntsd a vadas-alaphoz, keverd össze 18. Add hozzá a reszelt citromhéjat, s ízlésednek megfelelően ízesítheted citromlével is 19. A beízesített vadas-alaplevet botmixerrel turmixold össze 20. Egy mélyebb tányérba előkészített tejfölhöz önts az összeturmixolt léből egy keveset, keverd jól össze 21. Öntsd a tejfölös keveréket a vadas-szószba, keverd jól el 22. Óvatosan helyezd vissza a húsokat a szószba, s forrald az egészet össze. Tálalásnál a vadas-szószt mertem a tányár aljára, s arra helyeztem a közben megfőtt spagettit, valamint a vadas szószból kivadászott hússzeleteket. Tejföllel, fűszerpaprikával és petrezselyemmel díszítettem. Jó étvágyat! Ha valahol elakadsz, fentebb megnézheted video-receptemet is. Biztos, hogy segíteni fog. [/recipe]
Ebéd,hamisvadas,Húsimádóknak,Napszakok,Receptek,Sertésből készült ételek,vadas,Vendégváró falatok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?