Rusztikus szivárványtorta hófehér mascarpone krémmel

"Hát, hogy milyen kicsi a világ!"-ütött belém ma újra a felismerés. Hogy miért? Mindjárt elmesélem... Éppen tervezgettem, hogy hogyan is fogom ezt a posztot megszerkeszteni, illetve, hogy milyen lesz a videó-receptem hozzá, amikor észrevettem, hogy egyik blogszerző ismerősöm, aki szintén a WordPress égisze alatt posztol, külsőre szinte ugyanolyan tortát tett fel, mint amilyet én is fogok. Annyira muris, hogy ő Kanadában él, eddig kizárólag írásban kommunikáltunk, s mégis szinte egyszerre ugyanarra gondoltunk. Ugye? :) [gallery ids="6183,6185,6184" type="rectangular"] [youtube https://www.youtube.com/watch?v=3aNbQz9Hs-w&w=560&h=315][recipe title="Rusztikus szivárvány torta mascarpone krémmel" servings="20 cm-es torta" time="2 óra 30 perc" nehézség="közepes"] Torta419Tipp: A tortasütő formát érdemes tapadásmentes sütőfóliával kibélelni. A megsült tésztáról ezt a fóliát nagyon egyszerű eltávolítani, sőt a fóliát lemosás itán újra felhasználhatod. [/recipe-notes] Hozzávalók: * 2 csésze (2 dl-es) liszt * 1 csésze tej * 6 tojásfehérje * 1 teáskanál vanília kivonat * 3/4 csésze cukor * 2 teáskanál szódabikarbóna * csipet só * 175 g vaj * 4 féle színű jó minőségű ételszínező paszta ********************************************** Elkészítés: Fehérpiskóta, illetve szivárványtorta: 1. A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval a botmixer habverős végével verd kemény habbá. A habot az edénnyel együtt tedd félre 2. Keverd a vajat a cukorral habosra 3. Kanalanként adagold hozzá a lisztet 4. Öntsd hozzá a tejet, majd a vanília kivonatot. Keverd egyenletesre 5. Adagold hozzá a tojásfehérje-habot, s keverd óvatosan össze 6. Az összekevert fehérpiskóta-alapot oszd el egyenlően 6 kisebb, mélytányérba 7. Mindegyik adaghoz adj néhány csepp ételszínező pasztát. A fehérpiskóta-alapokat keverd össze az ételszínező pasztákkal. Így 6 színű folyékony masszát kapsz 8. Egy 20 cm-es átmérőjű, tapadásgátlós sütőfóliával kibélelt tortaformába öntsd egymás után sorban, rétegesen a színes masszákat 9. A színes masszát előmelegített, 180 fokos sütőben süsd 45 percig, illetve tűpróbáig 10. A teljesen kihült szivárványtortát vízszintesen egy tortaszeletelő gyűrű segítségével vágd ketté Mascarpone krém: 1. 1 csésze (2 dl-es) habtejszínt 1/2 csésze porcukorral gépi habverővel verd kemény habbá 2. Csökkentsd a gép fordulatszámát, majd a habhoz óvatosan adagolj 500 ml Mascarpone-t 3. Keverd az egészet kemény habbá Díszítés (legkönnyebben a kör alakú tortákat egy forgótányérra fektetve tudod díszíteni. Erre a célra kiválóan megfelel pl. a mikrohullámú sütő forgótányérja): 1. A krém egyharmadával töltsd be a torta egyik felét 2. Helyezd a másik tortalapot a tetejére, s a krém maradék kétharmadával vond be rétegesen a torta felületét. Az utolsó réteg krémmel alakítsd ki a rusztikusságát, ami tulajdonképpen annyiból áll, hogy nem simítod teljesen símára. Vintage felületű kőfalat már láttál. Ugye? A te tortádon is hasonló textúrát próbálj kialakítani… Helyezd a kész tortát hideg helyre 2-3 órára, míg a felülete kissé megkeményedik. Friss eperszemekkel díszítettem. Jó étvágyat! Ha valahol elakadsz, fentebb megnézheted video-receptemet is. Biztos, hogy segíteni fog. [/recipe]
3
Ebéd,Kedvenceink,rainbowcake,Receptek,Sütőiskola,szivárványtorta,Születés nap,Torták,Trükkök, tippek,Ünnepek,valentin nap,vendégvárás,Vendégváró falatok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
gastrogranny 2017-04-28 08:45:52
Thank you very much....
Válaszolok
cookandenjoyrecipes 2017-04-28 05:23:19
I have linked your recipe to my blog as promised. Thanks again and happy baking and blogging
Válaszolok
cookandenjoyrecipes 2017-04-27 15:52:28
Thank you so much for the mention and linking. Much appreciated. This does look lovely.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?