Joghurtos mexikói saláta pesto rossoban pácolt sült pulykamell kockákkal, bulgurral

GastroGranny
Miért mexikói ez a saláta? Azért, mert a mexikói konyha legelterjedtebb összetevői a csilipaprika (melynek rengeteg fajtája ismert az igen erőstől a legenyhébbig), az édes kukorica, a paradicsom és az avokádó. Mexikó a föld legnépesebb, spanyol nyelvet beszélő országa, az aztékok hazája. Észak-Amerika déli részén elhelyezkedő legészakibb latin-amerikai ország, amelyet Északról az Egyesült Államok, délkeletről Guatemala és Belize, nyugatról a Csendes-óceán, keletről pedig a Mexikói-öböl és a Karib-tenger határol. Mexikói keveréknek azokat a nyers-, vagy főtt (sült) zöldségek felhasználával készült keverékeket nevezzük, amelyeke minimum 3 féle zöldségből tevődnek össze. Fenti tényeket figyelembe véve, ez a fogás biztosan mexikói saláta, ugyanis 7 féle zöldséget tartalmaz, ezen kívül a mexikói konyha legelterjedtebb 4 összetevőből hármat is találunk benne. :) [gallery ids="6224,6225,6222" type="rectangular"] [youtube https://www.youtube.com/watch?v=_BG6OkIyTJA&w=560&h=315][recipe title="Joghurtos mexikói saláta" servings="6 adag" time="30 perc" nehézség="könnyű"] [caption align="alignnone" width="800"]Talalva47 Tálalva[/caption] Tipp:A fokhagymának és a cuminnak rendkívül karakteres ízük van, ezért ezeket óvatosan adagold. [/recipe-notes] Hozzávalók: - 1 db kukorica konyzerv (Bonduelle, 265 gram, Gold chili, hozzáadott cukor nélküli) - 3 gerezd fokhagyma - 2 db avokádó - 1 db kaliforniai paprika - 1 db kápia paprika - 1 db kígyóuborka - 1 fej lilahagyma - 1 evőkanál lime szirup - 1/2 dl oliva olaj - 1 csésze (2 dl-es) joghurt (én a szokásos saját készítésűt használtam) - Fűszerek: só, bors, chili, cumin ********************************************** Elkészítés: 1. A folyadékjától megszabadított konzerv kukoricát adagold egy nagyobb méretű keverőtálba 2. Öntsd hozzá sorban az 1*1 cm-es kockákra darabolt zöldségeket: uborkát, kápia paprikát, kaliforniai paprikát, avokádót, az apró kockázott lilahagymát, pérselt fokhagymát 3. Add hozzá a fűszereket: a lime szirupot, cumint, sót, chilit, borsot 4. Öntsd nyakon a folyékony összetevőkkel: a görög joghurttal, oliva olajjal 5. Keverd az egészet jól össze, majd tedd a hűtőbe egy órára 6. A hűtési idő alatt kevés oliva olajon süsd meg az előre, pesto rossoba bepácolt pulykamell kockákat, s főzd meg a bulgurt Tálalhatod! Jó étvágyat ehhez az igazán ízletes, ugyanakkor finom és egészséges fogáshoz! Ha valahol elakadsz, fentebb megnézheted video-receptemet is. Biztos, hogy segíteni fog. [/recipe]
bulgur,Ebéd,Életmódváltó ételek,mexicansalad,mexikoisalata,pestorosso,Receptek,saláta,Szárnyashúsből készült ételek,Vacsora,Villámkonyha
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?