Waldorf saláta rucola ágyon, sült pulykamell csíkokkal

GastroGranny
Egészen eddig útáltam a nyers zeller ízét. Igazán a főtt zeller ízét is útáltam... Ugyanakkor izgatta a fantáziámat az, hogy mit szeretnek egyesek ezen a karakteres és igen furcsa ízű, viszont rendkívül egészséges zöldségen. Ezért készítettem el a Waldorf salátát, amely váratlan sikert aratott nálunk! Az egy órát hűtőben pihentetett kész salátában a tejszínhabbal óvatosan összedolgozott majonéz, valamint az alma együtt úgy elnyomják a zeller ízbeli dominanciáját, olyan ízharmóniát teremtenek, hogy minket totál meggyőzött. Próbáld ki te is. Honnan származik a saláta elnevezése? A 19-dik század végén, pontosabban 1893-ban egy New York city-ben működő szálloda, az elegáns Waldorf Astoria "ebédlőfelügyelője" alkotta meg ezt az egészséges salátát. Az eredeti recept piros héjú almát, ementáli sajtot ír. A diót később, a 20-dik században adták a salátához, s manapság már elengedhetetlen alkotóként tartják számon. Ennek ellenére én Camambert sajttal, s tökmaggal, valamint napraforgó maggal készítettem. Várakozáson felüli finom lett. :) [gallery ids="6246,6245,6247" type="rectangular"] [youtube https://www.youtube.com/watch?v=twQcywLF6Kk&w=560&h=315][recipe title="Waldorf saláta rucola ágyon pulykamell csíkokkal" servings="6 adag" time="1 óra 30 perc" nehézség="könnyű"]Talalvajo38Tipp: Az eredeti recept szerint a Waldorf salátába angol szárzellert használnak, de zellergumóval is nagyon finomra készíthető. Lényeg, hogy a zellert vágjuk apró darabokra, mert így sokkal finomabb, lágyabb lesz az íze. Én mindkettőt tettem bele. [/recipe-notes] Hozzávalók: - 2 szál szárzeller - 1/2 gumós zeller - 2 db alma - 1/2 citrom kifacsart leve - 1 csésze (2 dl-es) tökmag - 1 csésze napraforgó mag - a csésze majonéz - 1 csésze habtejszín - 1 csésze apróra kockázott camembert sajt - Só, bors ********************************************** Elkészítés: Waldorf saláta: 1. A habtejszínt egy elektromos habverővel verd kemény habbá 2. Öntsd hozzá a majonézt, keverd össze 3. Sózd, borsozd, keverd el 4. Tedd a csíkokra szeletelt, citromlével meglocsolt almát és a vékony szeletekre vágot szárzellert egy keverőtálba 5. Add hozzá a zsülienre szeletelt gumós zellert. 6. Öntsd hozzá a tökmagot, a napraforgó magot, majd a kis kockákra vágott camembert sajtot 7. Öntsd rá a majonézzel elkevert tejszínhabot 8. Keverd jól össze, majd egy órára helyezd hűtőbe Közben készítsd el a sült pulykamellet: 1. A vékony szeletekre vágott pulykamellek mindkét oldalát pesto rossoval kend be 2. Az egészet masszírozd jól össze 3. Kevés olivaolajon a hús mindkét oldalát süsd pirosra 4. A kisült húsokat szeleteld vékony csíkokra Tálalásnál egy mélyebb tányérba helyezz alulra egy maréknyi rucolát. Merj rá egy merőkanálnyit a lehűtött, összeérlelt Waldorf salátából. Erre rendezd esztétikusan a meleg pulykamell csíkokat. Jó étvágyat kívánok! Ha valahol elakadsz, fentebb megnézheted video-receptemet is. Biztos, hogy segíteni fog. [/recipe]
Ebéd,Életmódváltó ételek,Húsimádóknak,Kedvenceink,Napszakok,pulykamellcsikok,Receptek,saláta,Szárnyashúsből készült ételek,turkeybreast,Vacsora,vendégvárás,waldorfsalad,waldorfsaláta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?