Lecsós tilápia szelet gyömbéres joghurt mártással, karottával, rizzsel

GastroGranny
Ez a nagyszerű fogás akár ünnepi asztalon is megállja a helyét! Harmónikus ízvilágát mindenki szerti… Egyszer régen, amikor még nagyon különleges dolog volt külföldre utazni, nyugati szomszédunknál bevetődtünk egy, a tengeri herkentyűket kínáló gyorsétterembe, s ott láttuk meg ezt a fogást. Megkóstoltuk, s azóta az egyik kedvencünk. Nem biztos, hogy ez az eredeti recept, de mi a látvány, s az ízvilág ismeretében így képzeltük el. Kóstold meg te is, nem bánod meg. :) [gallery ids="6271,6273,6274" type="rectangular"] [youtube https://www.youtube.com/watch?v=KyvDm4AUAsk&w=560&h=315][recipe title="Lecsós tilápia szelet gyömbéres joghurtmártással" servings="4 adag" time="50 perc" nehézség="könnyű"]Kozeli46Tipp: Konzerv lecsó helyett friss lecsót is főzhetsz, s azzal is betakarhatod a halakat [/recipe-notes] Hozzávalók: - 80 dkg halfilé (mi nílusi tilápiát használtunk) - 1 db tavalyról maradt lecsókonzerv (frissen készített lecsóval még jobb) - 1 csésze (2 dl-es) liszt - 2 fej vöröshagyma - 2 csésze reszelt sajt (kb 20 dkg-s szelet volt) - 1/2 dl oliva olaj - Só, bors ********************************************** Elkészítés: 1. A vöröshagymát aprító géppel, vagy kézzel aprítsd alaposan össze 2. Egy megfelelő méretű keverőtálba öntsd bele a lecsókonzervet, majd az összeaprított vöröshagymát. Keverd jól össze 3. Egy nagyméretű, lapos tálba öntsd bele a lisztet, adagold hozzá a sót, borsot, keverd őket össze 4. A halfilék mindkét oldalát gondosan lisztezd be, majd rendezd őket sorban egy kevés oliva olajjal előkészített tepsibe 5. A halszeletekre halmozd rá a vöröshagymával összekevert lecsót, majd az egészet gazdagon szórd be reszelt sajttal 6. Előmelegített 180 fokos sütőben süsd 35 percet. Ennyi idő alatt a reszelt sajt szépen megpirul a halszeleteken Tálalásnál a gyönyörűre sült lecsós halszeletet helyezd a tányér közepére. Egyik oldalára helyezz mellé egyenlő hosszúságú, gyufaszálnyi vastagságú szeletekre vágott, párolt sátgarépát, másik oldalára adagolj főtt rizst. Adj a fogás mellé görögjoghurttal összekevert reszelt gyömbért. Nagyon jól megy az íze a halhoz. Rucola levelekkel díszítsd. Jó étvágyat kívánok! Ha valahol elakadsz, fentebb megnézheted video-receptemet is. Biztos, hogy segíteni fog. [/recipe]
Ebéd,Életmódváltó ételek,Halételek,Kedvenceink,lecsóshal,Napszakok,Receptek,tilápia,Ünnepek,Vacsora,vendégvárás,Vendégváró falatok,Villámkonyha
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?