A szuper egyszerű hipergyors cipó

GastroGranny
El tudod képzelni azt a szituációt, amikor barátaid másfél órával az érkezés előtt jelentkeznek be? “Úr isten, mivel kínáljam őket? Hiszen kenyér sincs itthon”… Erre az esetre kínálom megoldásként a szuper egyszerű, hipergyors cipót. Meglepően egyszerű elkészíteni, s a végeredmény egy gyönyörűen megkelt, masszív és nagyon finom kenyér lesz. Próbáld ki te is.:) [gallery ids="6407,6409,6410" type="rectangular"] [youtube https://www.youtube.com/watch?v=7C_fD9E4MPk&w=560&h=315][recipe title="Szuper egyszerű cipó" servings="70 dkg" time="1 óra 15 perc" nehézség="könnyű"] Kenyer223Tipp: A megdagasztott tésztából gyakorlatilag bármilyen alakú kenyeret formázhatsz, akár zsömlét is süthetsz. A zsömlét azonban 12-15 percig süsd csak!  [/recipe-notes] Hozzávalók: - 3 csésze (2 dl-es) liszt (most fehérlisztet használtam) - 1 csésze langyos víz - 1/2 dl oliva olaj - 1 evőkanál só - 1 csomag száraz élesztő ********************************************** Elkészítés: 1. A száraz összetevőket adagold egy konyhai robotgép tésztakeverő részébe 2. Közepes fordulatszámon keverd össze 3. Folytasd a keverést, közben öntsd bele az oliva olajat, majd kanalazd bele a langyos vizet 4. Keverd 5 percig 5. A keverési idő letelte után helyezd át a jól meggyúrt tésztádat egy kilisztezett keverő tálba 6. Műanyag fóliával fedd be, keleszd 15 percig 7. A kb. kétszeresére megkelt tésztát ezután dögönyözd jól át, formázd, majd helyezd sütőfóliára 8. A kenyér felületét kb. 2-3 cm mélyen egy ollóval több helyen csipkedd be, majd 9. Vízzel alaposan permetezd be 10. 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt süsd készre Rácson hűtsd. Ez a kenyér rendkívül gyorsan elkészül és nagyon finom. Jó étvágyat kívánok! Ha valahol elakadsz, fentebb megnézheted video-receptemet is. Biztos, hogy segíteni fog. [/recipe]
bread,Kedvenceink,kenyér,Kenyerek, péksütemények,Olcsón jót,Receptek,Reggeli étkek,Vacsora,vendégvárás,Vendégváró falatok,Villámkonyha
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?