Pulyka sztroganoff pillangó tésztával

GastroGranny
Történelmi utazgatásunk folyamán már betekintettünk az Oszták-Magyar Monachia gasztronómiájába, amikor elkészítettem a császármorzsát. Ma ugrunk egy nagyot Keletre, s elkészítem a pulyka Stroganoff-ot. A Stroganov-ot hagyomány szerint- bélszínből főzte az 1800-as évek végétől egy orosz gróf -Stroganoff- odesszai házában az ő francia szakácsa. Mondjuk, ez egyáltalán nem biztos, de az igen, hogy az étel egyesíti az orosz és a francia gasztronómiai hagyományokat.) Van benne gomba, savanyú uborka, tejszín, egyes helyeken mustár. Ez utóbbit én nem raktam bele, mert úgy gondoltam, hogy elég savanyú lesz így is. Az ételt Stroganoff orosz grófról nevezték el. Köretként a toscánai kirándulásukból hazaérkező Regi-Kornéltól kapott színes pillangótésztát tálaltam, amely fogkeményre főzve mennyei volt. Köszi Regi, köszi Kornél!:) [gallery ids="6436,6438,6439,6437" type="rectangular"] [youtube https://www.youtube.com/watch?v=xLCIBeLijVg&w=560&h=315][recipe title="Pulyka sztroganoff pillangó tésztával" servings="4 adag" time="1 óra 10 perc" nehézség="könnyű"] Talalva717Tipp: Ha jobban szereted a savanyú ízeket, akkor némi mustárt is tegyél bele.  [/recipe-notes] Hozzávalók: - 50 dkg pulykamell - 2 fej vöröshagyma - 85 dkg savanyú uborka - 20 dkg gomba konzerv - 1 csésze (2 dl-es) tejszín - 1/2 dl oliva olaj - 1 evőkanál fűszerpaprika - 1 teáskanál só - 1 teáskanál bors Körethez: - 30 dkg száraztészta ********************************************** Elkészítés: 1. Az apró kockákra vágott vöröshagymát pirítsd aranybarnára 2. Öntsd bele a vékony csíkokra szeletelt pulykamell filét, süsd fehéredésig 3. Sózd, borsozd, keverd meg 4. Add hozzá a felezett gombafejeket 5. Öntsd bele a vékony csíkokra szeletelt savanyú uborkát, süsd további 10 percig 6. Szórd meg a fűszerpaprikával 7. Keverd az egészet össze, majd öntsd bele a főzőtejszínt 8. Forrald egyszer össze. Kész 9. Főzd meg a tésztát. Tálalhatod. Jó étvágyat kívánok! Ha valahol elakadsz, fentebb megnézheted video-receptemet is. Biztos, hogy segíteni fog. [/recipe]
Ebéd,gastrogranny,gastrogrannyblog,Húsimádóknak,Napszakok,pillangótészta,stroganov,Szárnyashúsből készült ételek,sztroganoff,Ünnepek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?