Cukkinis trofiette csirkemell csíkokkal, fehérborecet-gyöngyökkel

GastroGranny
Ligúria jellegzetes tésztaféléje a trofiette. Eredetileg a pestós tészta alap tésztája. Nagyon finom! Ligúriában jártunk gasztronómiai körutazáson, amikor találkoztunk ezzel a kisméretű, különleges formájú, helyi speciális tésztával a trofiette-tel. A trofiette-t eredetileg a pestohoz legjobban illő “pasta”-ként tartották számon, mert a burgonyás alapú tészta kiválóan szívja magába a pesto szószos ízeit. Ezért gondoltam azt, hogy egy más jellegű, de szószos ételhez is illeni fog, s nem csalódtunk. A fogkeményre főzött apró tésztadarabkák valóban jól magukba szívták a kellemesen fűszeres, fokhagymás, szalonnás cukkini ragut szószát… [gallery ids="6917,6918,6919,6920" type="rectangular"] [youtube https://www.youtube.com/watch?v=nlXxZDw26UE&w=560&h=315][recipe title="Cukkinis trofiette csirkemell csíkokkal, fehérborecet-gyöngyökkel" servings="4 adag" time="35 perc" nehézség="könnyű"] Talalvahusjo33Tipp: Ízlés szerint a töltelékben a zöldségeket helyettesítheted más zöldségfélékkel, akár hússal is. [/recipe-notes] Hozzávalók: - 60 dkg csirkemell - 1 csésze (2 dl-es) kolozsvári szalonna - 1 fej vöröshagyma - 5 gerezd fokhagyma, vagy egyéb fokhagyma készítmény - 1/2 dl oliva olaj - 1 db kisebb cukkini - 6 db koktélparadicsom - 1 db kápia paprika - 500 g trofiette - só, bors, oregánó, petrezselyem - 1 dl főzőtejszín (kihagyható) ********************************************** Elkészítés: 1. Készítsd elő a hozzávalókat: A csirkemelleket éles késsel szeleteld vékony csíkokra, a vöröshagymát vágd karikákra, a fokhagymát szeleteld apróra, a zöldségeket kockázd fel 2. A vöröshagymát olivaolajon egy serpenyőben párold fehéredésig 3. Add hozzá a fokhagymát, párold a kettőt össze 4. Add hozzá a csirkemellet, s párold az egészet a hús fehéredéséig. Ekkor adj hozzá borsot, oregánót 5. Az egészet pirítsd össze addíg, ameddig szép barna nam lesz 6. Közben főzd meg a tésztát: Ehhez egy fazékban forralj vizet, sózd meg. a forró vízbe öntsd bele a tésztát (ami most trofiette). Főzd fogkeményre 7. Készítsd el a cukkini ragut: Egy serpenyőbe önts kevés oliva olajat, öntsd hozzá a felkockázott szalonnát. Süsd barnulásig, majd dobd hozzá a fokhagymát 8. Párold a fokhagyma fehéredéséig. Ekkor öntsd hozzá a kápia paprikát, és a cukkinit. Párold meg, közben sózd, borsozd 9. Mikor a cukkini átpárolódott, add hozzá a felkockázott paradicsomot, s párold az egészet készre 10. Ízlés szerint önts hozzá 1 dl főzőtejszínt (ezt elhagyhatod), s még egyszer forrald fel El is készült ez a finom, egészséges étel. Tálalásnál a tányér közepére halmoztam egy kevés trofiettet, egyik oldalára a csirkemell csíkok, a másikra pedig a cukkini ragu került. Mellé lime-os fehérbor-ecet krémből gyöngyöket csöpögtettem. Ez a kissé savanyú íz kiválóan egészítette ki az étel fűszerességét. Jó étvágyat kívánok! Ha valahol elakadsz, fentebb megnézheted video-receptemet is. Biztos, hogy segíteni fog. [/recipe]
csirkemellcsikok,cukkinisragu,Ebéd,egészséges,Életmódváltó ételek,Főételek,Húsimádóknak,Kedvenceink,Napszakok,Olcsón jót,pasta,Receptek,Szárnyashúsből készült ételek,tészta,Tésztaételek,trofiette,vendégvárás,Vendégváró falatok,Villámkonyha
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?