Csokoládétorta puncsmázzal

GastroGranny

“Success is a journey, not a destination”  (“A siker egy utazás, nem pedig cél”) -Ben Sweetland

[amazon_link asins='B00133Q48K,B00359SG72,B00DO4ABOE,B00CHUQZ5U,3833838779,B00FHMZJKC,B0185FAMEU,B0000VMGTW' template='SAJAT-ProductCarousel' store='u0ff9-20' marketplace='DE' link_id='69574794-53f5-11e7-9b86-572c2b1797c1']

A fenti mottót azért választottam, mert ez a torta siker volt. Küllemében is, és az íze is elnyerte mindenki tetszését... De ez csak az út egy része, s valóban, nem a cél....

Tortákban a főzött krémeket szeretjük igazán. A tortaalapot pedig igyekszünk minél kevesebb szénhidrát tartalommal előállítani. Tulajdonképpen a klasszikus 1-2-3-4 muffin receptet alakítottam kissé át úgy, ahogy az már a Valentin napi cupcake-nél megismertük. Ez alkalommal a tortaalapba háromféle lisztet használtam. Zab-, rozs-, szójalisztet. A cukrot barna nádcukorra cseréltem, azt is igen szűken mértem, mint ahogyan azt a videón is láthatod. A második bögre cukor helyett xilitet használtam. Így egy alacsony GI értékű tortaalapot sütöttem. Kell is, hogy így legyen, mert a főzött csokoládé krém majd jól megnöveli a torta glikémiás indexét… Cserébe viszont egy ellenállhatatlan csokikrémet, s az azzal töltött tortát kapjuk. A csokoládé 85% kakaó-tartalmú volt.[table id=17 /]

Íme a torta videó receptje, egy, a gyermekek által is kedvelt animációval: [embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=KCbRdoatNYU[/embedyt] Az alábbi receptet pedig akár ki is nyomtathatod: [recipe title="Csokoládétorta puncsmázzal, fondant virágokkal" servings="12 szeletes" time="3 óra 30 perc" nehézség="közepes"] Tipp: A mázat jól lehűtött tortára öntsd rá. Soha ne próbálj fém eszközzel javítani a felületi egyenetlenségeken. [su_row] [su_column size="1/3"] Hozzávalók:  Tortaalap: 1 bögre földimogyoróvaj (márkázott vaj is megfelel) 2 bögre cukor helyett: 1 szűk bögre barna nádcukor és fél bögre xilit
- 3 bögre liszt, amelyből 1 bögre Zab-, 1 bögre rozs-, 1 bögre szójaliszt. 4 db tojás (de használhatsz tojás helyettesítő port is). 1 bögre tej (helyettesítheted kókusztejjel) 1 teás kanál szódabikarbóna 1 bögre csokoládé pasztilla 1 bögre kandírozott narancshéj [su_row] Főzött csokoládé krém: 2 bögre cukor helyett: 1 szűk bögrebarna nádcukor és fél bögrexilit 3 db tojás (de használhatsz tojás helyettesítő port is). 1/2 bögre jó minőségű kakaópor 2 bögre (20 dkg) 85%-os kakaó tartalmú étcsokoládé 2 bögre földimogyoróvaj (márkázott vaj is megfelel) [/su_column] [su_column size="2/3"] Elkészítés: Torta alap: 1. Egy nagyobb tálban jól keverd el a vajat, cukrot, xilitet 2. Add hozzá a tojást, s egymás után a többi hozzávalót is. Jól keverd el. 3. Végül a sűrű masszába keverd bele a narancshéjat, s csokoládé korongokat is 4. Egy állítható tortaformát sütőpapírral bélelj ki 5. Töltsd bele a kész masszát, a tetejét simítsd el 6. Előmelegített 180 fokos sütőben 30 perc alatt süsd meg 
Főzött csokoládé krém: 1. A tojásokat, a cukrot, xilitet és kakóport alaposan, homogénre keverd el 2. A masszát folyamatos kevergetés mellett, gőz fölött sűrítsd be 3. Várd meg, amíg a csokikrém lehűl a vaj hőmérsékletére 4. Ekkor habosítsd fel a vajat, s dolgozd hozzá a lehűtött csokoládé krémet Torta összeállítása:
 1. Óvatosan szeld fel a tortát három egyenlő korongra 2. Mindegyik lapot nagyjából egyenlő mennyiségű csokoládé krémmel kend be úgy, hogy maradjon a torta külsejére is 3. Vondd be a tortát a csokoládé krémmel kívülről is. 4. Alaposan hűtsd le. 5. A jól lehült tortát vondd be puncs mázzal. 6. Várd meg amíg teljesen kihül. Ezalatt: 7. Készítsd el a fondant virágokat. Ehhez használj fondant nyújtót, kiszúrót, fondant formázó eszközöket 8. A teljesen lehűtött tortát ízlésed szerint díszítsd fel. Én a kiszúróval, s fondant formázóval kialakított virágokat egy süti nyalóka (cake pop) sütő szilikonba tettem be, hogy körívesen száradjon meg. Így plasztikusabb lesz a díszítés, mert a virágok 3D-sekké válnak. A virágok közepébe és a torta tetejére fehér díszítő cukrot is tettem. [/su_column] [/su_row] Nálunk nagy sikere volt! Jó étvágyat kívánok! [/recipe] Ne maradj le az új receptekről. Iratkozz fel: [mc4wp_form] [amazon_link asins='B00LI9UZWK,B0052CMBI0,B01937H2AQ,B00B3RHGF6,B01EY9GXV2,B072K4NL28,B00EBTQ8IY,B072L824FY,B01MTUCG7J,B01MSHNRMG' template='SAJAT-ProductCarousel' store='u0ff9-20' marketplace='DE' link_id='420edd9e-53f6-11e7-afa4-35f133433277']
csokitorta,Csokitorta puncsmázzal,Ebéd,fondant,Gyerekek is szívesen készítik,Kedvenceink,puncsmáz,rozsliszt,sütemény,Sütőiskola,szójaliszt,Születés nap,torta,Torták,Ünnepek,vendégvárás,Vendégváró falatok,zabliszt
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?