Ettől Itáliában érzed magad: Spagetti alla carbonara. Ahogyan ők főzik

GastroGranny

Egyik gasztro-túránkon beutaztuk a napfényes Ligúriát. Barangolásunk során igyekeztünk a lehető legtöbb gasztronómiai élménnyel gazdagodni, ezért megálltunk Lombardiában, egy apró, tipikusan olasz településen is... 

Booking.com

Sopronból indultunk, s Graz, Klágenfurt, Udine érintésével, Velence, Padova és Verona mellett elsuhanva, nem egész 7 órai autózással már ott is voltunk első napi szálláshelyünkön, a Garda tónál. Itt egy jellegzetesen helyi, rendkívül hangulatos szállásunk volt, az  Albergo Trattoria Italia.

A szálloda egyik tulajdonosa, Emiliano széles mosollyal fogadott. Készséggel végigkísért az egész szállodán (nem volt túl nagy, de annál családiasabb). Kellemesen elbeszélgetett a fiúkkal. Ez a szállás nem egészen 7 perc autózásra helyezkedik el Sirmionétól, a Garda tó egyik gyöngyszemétől.  Itt éppen az oldtimer autók szokásos évi felvonulására készülődtek. Az eltöltött két csodálatos nap mély nyomot hagyott mindnyájunkban. Az egyik vacsoránk része volt a spagetti alla carbonara, melyet imádunk. "A carbonara születéséről alapvetően kétféle történet él. Tény, hogy 1930-ig nem esik szó erről a szószról egy receptkönyvben sem. Az egyik vélekedés szerint a carbonara 1944-ben született. A legenda szerint, amikor az amerikaiak felszabadították Rómát, az olaszok kitalálták ezt az ételt, hogy ezzel ünnepeljék az amerikai katonákat. Összerakták azt a két alapanyagot, amely egy amerikai reggeli kötelező eleme: a tojást és a bacont. A legenda születését rengeteg vita övezi. Mások szerint ugyanis mindez azért nem lehetséges, mert a recept nem is Róma városában született, sokkal inkább Abruzzo és Lazio tartomány határán. Alapja a cacio e uovo étel, amely pecorino (más néven cacio) sajtot és tojást (uovo) tartalmazott. Ezen felfogás hívei úgy tartják, hogy a cabonara az Abruzzói-Appenninekben született és elsősorban azok étele volt, akik a hegyekbe jártak fel fáért a szénkitermeléshez. Innen eredhet a neve is." (http://www.diningguide.hu) Emiliano megsúgta, hogy ezt a finom fogást ők hogyan készítik. Ezt osztom most meg veletek. A videó receptben néhány konyhatechnikai alapfogást is érintek. Megmutatom, hogyan célszerű levélzöldséget, és fokhagymát aprítani. Ezen kívül dióhéjban beszélek a konyhakések helyes ápolásáról is. A spagetti alla carbonara tápanyagtáblázatát itt tekintheted meg: Tipp: Konyhai kést mosogatógépbe SOHA nem teszünk! 

Íme a videó recept:

http://gastrogranny.blogstar.hu/./pages/gastrogranny/contents/blog/42136/pics/lead_800x600.jpg
bacon,carbonara,Egytálételek,Főételek,fokhagyma,Főzőiskola,Kedvenceink,könnyű,Napszakok,Olcsón jót,Receptek,Sertésből készült ételek,spagetti,Tésztaételek,Trükkök, tippek,Villámkonyha
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?