A tökéletes párolt lilakáposzta

GastroGranny

Sült libához, kacsához szinte kötelező, de az egyéb sültekhez is mennyei. Ez a párolt lilakáposzta. A vörös káposzta vagy lila káposzta a vadkáposzta egy termesztett változata. Sötétvörös vagy lilás színét az antocián "E163" (egy vízoldékony színanyagcsoport. Színüket a pH-tól függően változtatják, a pirostól kezdve a kékig). A lilakáposzta savasabb talajon lilásabb, lúgosabb talajon zöldes-sárgásabb színűek a levelei. Főzéskor általában megkékül, ez ecet hozzáadásával megakadályozható. Beltartalmi értéke megegyezik a fejes káposztáéval, színe miatt főleg saláták és savanyúságok készítésére, díszítésére használjuk. Most egy tökéletes, finom, párolt káposztát készítünk belőle.

Booking.com

 Íme az étel video receptje:

 Az eredeti receptet ITT olvashatod.Tipp: A párolt lilakáposzta másnapra sósabb ízűvé válik, ezért óvatosan bánj a sóval.

Mi önmagában is szívesen fogyasztjuk, de pl. sültekhez mennyei! Jó étvágyat kívánok! Ne maradj le az új receptekről. Kövess youtube csatornámon, a Facebook-on, a Twitteren és az Instagram-on.

http://gastrogranny.blogstar.hu/./pages/gastrogranny/contents/blog/42130/pics/lead_800x600.jpg
Egytálételek,Hús nélkül,Köretek,lilakáposzta,párolt lilakáposzta,Receptek,red cabbage,stewed red cabbage,Ünnepek,Vendégváró falatok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?