Főztél már rókagomba-mártást? Bulgurral és ropogósra sült sertéscsülökkel tálaltam

GastroGranny

Nyáron, valamint ősszel, esős időben, erdei talajokon megjelenik a sárga rókagomba. Közkedvelt, kitűnő, jól ismert ehető gomba. Mindenféle gombás ételnek alkalmas, de kissé kemény. Jól szállítható, tartós, állóképes és ritkán kukacos, ezért a piacokon is nagyobb mennyiségben árusítják. Jóízű, de kissé borsra emlékeztető, nyersen fűszeresen csípős. Csípős íze elkészítés után eltűnik. Kellemes és jellemző illata van, amely kajszibarackra, de paprikára is emlékeztet. Szárítva is megtartja illatát...

Booking.com

Szárításkor megkeményedik, és nehezen puhul meg újra, ezért csak porítás céljából szárítsuk. Savanyítva tartósításra, sóban eltevésre is alkalmas. Ezúttal a korábban már megismert módszerrel, mennyei finomra és ropogósra sült sertéscsülökkel és bulgurral tálaltam. Másik főszereplőnk a rókagomba mártás elészítésénél a görög joghurt, amely szintén saját készítésű. A görög joghurtot úgy készítjük, hogy a joghurtkészítőben 8 óra alatt elkészített joghurtot egy sűrű szövésű szitán, vagy anyagon átszűrjük. Ami a szűrés után fentmarad, az a görög joghurt, ami a szűrőn átfolyik, az pedig a tejsavó. A görög joghurt kellemesen sűrű és magas fehérjetartalmú, a szűrési folyamatnak köszönhetően.A natur joghurt és a görög joghurt tápanyagtartalmának összehasonlítását, valamint a teljes receptleírást ITT is láthatod. Íme az étel video receptje:

Tipp: A rókagomba keményebb, mint a legtöbb gombafaj, ezért több főzési időt igényel

Hozzávalók:  300 g rókagomba 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 csésze (2 dl-es) görög joghurt 5 cl olivaolaj só, bors, kakukkfű, rozmaring

Elkészítés: Az apróra kockázott vöröshagymát az olivaolajon párold üvegesre. Ekkor öntsd hozzá a fokhagymát, s párold hozzá azt is. Add a hagymákhoz a mosott, lecsöpögtetett, s hosszirányban felszeletelt rókagombát. Párold néhány percig, majd sózd, borsozd. Párold a gombát készre. Ekkor fűszerezd: add hozzá a felaprózott rozmaringot és a kakukkfüvet. Kevergetés közben süsd még 5 percig. Ekkor öntsd hozzá a görög joghurtot (Én mindíg saját készítésűt használok). Forrald össze az egészet. Amikor jól felforrt, elkészültél.

Következhet a tálalás: A tányér egyik felére halmoztam a főtt bulgurt, a másik felére pedig jó sok gombamártást adagoltam. A már korábban megismert technikával ropogósra sütött sertéscsülök-szeleteket a tányér üresen maradt részére rendeztem. A legropogósabb szeletet pedig a gombamártásra tettem. A tányért szárzellerrel, paradicsommal színesítettem. Jó étvágyat kívánok!

Ne maradj le az új receptekről. Kövess youtube csatornámon, a Facebook-on, a Twitteren és az Instagram-on.

http://gastrogranny.blogstar.hu/./pages/gastrogranny/contents/blog/42129/pics/lead_800x600.jpg
chanterelle,csülök,Főételek,gooseberry sauce,Húsimádóknak,Kedvenceink,Köretek,Napszakok,pig knuckles,Receptek,roasted pork knuckle,rókagomba,rókagomba mártás,sertés csülök,Sertésből készült ételek,sült csülök,trotters,vendégvárás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?