Napraforgómaggal megszórt rozmaringos bloomer

GastroGranny
2017.09.22.
Ez a kellemes kenyér, amely az Európa-szerte kapható sűrű vekni brit verziója, lassúbb kelesztési eljárással és a szokásosnál kevesebb élesztővel készül.

A család kedvence: Vadaskrém leves sonka chipsszel

GastroGranny
2017.09.21.
Néhány évvel ezelőtt, egy borús őszi napon barátainkkal egy soproni étteremben ebédeltünk. Ott láttuk meg az étlapon a vadaskrém levest sonka chipsszel....

Tökfőzelék az ellenállhatatlan: Nagyon finom, nagyon kapros

GastroGranny
2017.09.19.
Emlékszel, hogy gyermekkorodban mennyire útáltad a tökfőzeléket? Én is!… És arra emlékszel, hogy miért? Én sem!…

Grillezős feeling hűvös időben? Bizony ám! Nyárson sült csirkemell BBQ szósszal

GastroGranny
2017.09.18.
Itt a kevéssé várt lehűlés. Idézd fel a kellemes nyár-esti beszélgetéseket, grillezéseket. Elevenítsd fel a grillezés feeling-jét a jó meleg konyahában.

Apró kezek a konyhában: A fondantos cupcake recept, videó recept és még valami

GastroGranny
2017.09.16.
Ugye milyen nagyszerű dolog az, ha a sütés-főzés közben a család apraja is segédkezik? Tapasztalatom szerint ráadásul rendkívül szívesen sürögnek-forognak a konyhában. Normális életkori sajátság ez, minden érdekli őket. Az 5-7 éves korosztályig a fiúk is szívesen érdeklődnek, őket is leköti ez a tevékenység.

Főztél már rókagomba-mártást? Bulgurral és ropogósra sült sertéscsülökkel tálaltam

GastroGranny
2017.09.15.
Nyáron, valamint ősszel esős időben, erdei talajokon megjelenik a sárga rókagomba. Közkedvelt, kitűnő, jól ismert ehető gomba.

A tökéletes párolt lilakáposzta

GastroGranny
2017.09.14.
Sült libához, kacsához szinte kötelező, de az egyéb sültekhez is mennyei. Ez a párolt lilakáposzta.

Kreatív apró kezek a konyhában 3. rész: SAJTOS KOSÁRKA egy hétéves kiscukrásztól

GastroGranny
2017.09.13.
Az iskolai szünetekben mégtöbb időt tölthetünk együtt a gyerekekkel, akik a sok játék mellett szívesen sürögnek-forognak a konyhában is. Most a hétéves Olivérrel fogunk sajtos kosárkákat sütni.

Besokalltál a hústól? Itt a megoldás: Bulguros padlizsán

A hétvégi, vagy ünnepi hús-túltengéses étkezések után jól esik egy könnyű, fűszeres párolt zöldségétel.

Hercegnő cupcake Mascarpone krémfodorral

GastroGranny
2017.09.05.
„Egy emberi lény vagy, egyszer élsz és az élet csodálatos, szóval edd meg azt a nyavalyás vörös bársony cupcake-et!” – Emma Stone

Ezeket a cikkeket olvastad már?