Rácsos túróslepény (tart)
2017.04.24.
Ismered azt az érzést, amikor hirtelen szükséges valami nagyon finom desszertet összedobnod?... Ezt a feladatot oldhatod meg ezzel a “nem csak szép, de finom is” túrós lepénnyel. A tésztarácsozóval csodákat tehetsz, s ha akad otthon egy-két figurális kiszúród is, akkor kis kézügyességgel előállíthatod ezt a gyönyörű finomságot. :)
[gallery ids="6083,6084,6085" type="rectangular"]
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=agEJRM0f6No&w=560&h=315][recipe title="Rácsos túróslepény (tart)" servings="6 szelet" time="60 perc" nehézség="könnyű"]
Tipp: Az egyik legszebb, s legkönnyebben elkészítehtő mintát a tésztarácsozóval könnyedén kialakíthatod.
[/recipe-notes]
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 1 kancsó (1/2 literes) tejföl
- 1/2 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál cukor
- 2 csomag bolti levelestészta
- 1 db tojás
**********************************************
Elkészítés:
1. Állítsd össze a tölteléket: Egy megfelelő méretű keverőtálban alaposan keverd össze a túrót, tejfölt, a reszelt citromhéjat, cukrot és a tojást
2. Egy 26 cm-es átmérőjű gyümölcstorta sütő formát olajozz ki
3. Helyezd rá, ha kell szabd rá az egyik levelestészta lapot
4. Öntsd bele a túrós tölteléket, majd egyenletesen simítsd azt el
5. A másik leveles tészta lapon a tésztarácsozót egymás mellett többször görgesd végig
6. A kialakult nyílásokat kézzel igazítsd esztétikusra
7. A tésztahálót finoman mozgatva helyezd egyik alkarodra, s vedd fel a formázó felületről, majd óvatosan terítsd be vele a túróval töltött másik tésztalapot
8. A tepsin túl lógó tésztarészeket ügyesen tekerd vissza. Így tudod a sütemény keretét kiképezni
9. Ezt a henger alakú keretet krémkenővel, vagy életlen késsel sugár irányban, sűrűn vonalazd be
10. A leveles tésztából megmaradt részt gyorsan gyúrd össze, majd 2-3 mm vastagságúra nyújtsd ki
11. Figurális tészta kiszúróval készíts ízlésednek megfelelően 3-4 formát
12. Ezeket a figurákat helyezd el a tésztarácson
13. A dekorált tésztát 180 fokra előmelegített sütőben süsd 30 percet
Kihűlés után tálalhatod. Én eperöntetet és tejszínhabot kínáltam hozzá.
Jó étvágyat kívánok!
Ha valahol elakadsz, fentebb megnézheted video-receptemet is. Biztos, hogy segíteni fog.
[/recipe]

Hozzászólások
Hozzászóláshoz először be kell jelentkezned vagy regisztrálj!
Belépek Regisztrálok