Van saját recepted?

Teljes kiörlésű tönkölylisztes, zabpelyhes ünnepi cipó, napon szárított paradicsommal

GastroGranny
Teljes kiörlésű tönkölylisztes, zabpelyhes ünnepi cipó, napon szárított paradicsommal

Augusztus 20-a Magyarország nemzeti- és hivatalos állami ünnepe az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékére. A nap egyben a magyar katolikus egyház egyik, Magyarország fővédőszentjének tiszteletére tartott főünnepe. 

A magyar történelemben az államalapító király, 1083. augusztus 20-i szentté avatásától játszik szerepet Szent István emlékezete. A különböző korokban más-más volt az ünnep megítélése, azonban hosszú évtizedekig aratóbálokkal, aratási felvonulással megtartott új kenyér ünnepének nevezték. Az ünnepnek ez a hagyománya napjainkig is tart. Több településen az ünnep délutánján aratómenetet tartanak, melyet az új kenyér megáldása tetőz be. Ennek tiszteletére sütöttem én is meg ezt az ízletes ünnepi kenyeremet, amely még egy kis díszítést is kapott. Ajánlom mindenkinek, aki kerüli a fehérlisztből készült pékárukat.

Booking.com

Ha vituális vagy, tekintsd meg a hozzá tartotó videó-receptet: 

https://gastrogranny.blogstar.hu/./pages/gastrogranny/contents/blog/42141/pics/lead_800x600.jpg
anadama kenyér,aszalt paradicsom,bread,bread brot,breadbowl,cipó,cipóban,cob,Dutch Oven,Kedvenceink,Kenyerek, péksütemények,Olcsón jót,Receptek,Sütőiskola,tönköly,tönkölybúza liszt,Tönkölybúzából készült ételek,tönkölykenyér,Ünnepek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?