Van saját recepted?

Imádok főzni- Interjú Juhászné Ildikóval, a Receptvadászok Fb csoport egyik aktív tagjával

GastroGranny
Imádok főzni- Interjú Juhászné Ildikóval, a Receptvadászok Fb csoport egyik aktív tagjával

"Eredetinek születtél, nem tökéletesnek." S mennyire igaz a fenti idézet. Mindnyájan mások vagyunk. Kívül, belül, más személyiséggel, més célokkal, más vágyakkal, más érzelmekkel.

Booking.com

Nemrégiben a Receptvadászok Facebook csoportban ismertem meg Ildikót, aki csoportbeli aktivitásával, lelkesedésével, kreatív fotóival hívta fel magára csoporttársai érdeklődését. Arra gondoltam, hogy készítek vele egy interjút, s azt blogomban közzé teszem. Négy kérdésemre kértem tőle választ, amelyre ő a tőle megszokott eredetiséggel, s gyorsasággal így válaszolt:

1. Hogyan kerültél kapcsolatba a gasztronómiával? A gasztronómiával pici gyerekként kerültem kapcsolatba. Imádtam nézni, ahogy a dédim nyújtotta az asztalon a rétes tésztát, vagy a nagyim pirította, az általam nagyon imádott káposztás tésztához a káposztát. Mikor már nagyobbacska lettem, akkor anyukámnak segítettem, és maradandó élményem, hogy engedte megcsinálni teljesen egyedül a vasárnapi húslevest és rántott húst. Ezek után egyértelmű volt, hogy a vendéglátásban szeretnék dolgozni, és szakács képesítést szereztem. Sajnos nem sokáig dolgoztam a szakmában, amikor már férjhez mentem , gyermekem született, nem tudtam vissza menni, hiszen a vendéglátás ezen része éjszakába nyúló munka. Ennek ellenére, úgy néz ki, végig kíséri az életem a főzés, sütés, bár nem vagyok híve a mentás zöldborsó pürének és az újra gondolt paprikás krumplinak, ezért továbbra is a hagyományos, bár egészségesebb vonalat követem.

2. Mióta foglalkozol az elkészített ételek publikálásával? A publikálással kb. 3-4 éve kezdtem foglalkozni, mikor a feltöltött ételfotóimra rengeteg pozitív reagálás érkezett. Bár nincs blogom, csak egy Facebook albumom és elég sok követőm, akiket ennek köszönhetek. Sokan keresnek meg kérésekkel, segítsek recepttel, vagy technikai tudásommal. :) Büszke vagyok,hogy a segítségemmel sikerül egy-egy olyan ételt elkészítenie annak, aki hozzám fordul, amit sosem csinált, vagy egyszerűen sosem sikerül jól...

3. Melyik az eddig közzétett legsikeresebb recepted? Az eddigi legsikeresebb receptem saját kitalálás és ennek jutalma az volt, hogy együtt főzhettem Beleznay Tamással :) Erre igazán büszke vagyok.

4. Szerinted melyek a jó ételfotó ismérvei? Az ételfotózás egy külön szakma...Én is folyamatosan tanulom a fotózást.. Arra törekszem, hogy ha valaki rápillant, kedvet kapjon az adott étel elkészítéséhez, és ne rettentse el az agyon színezett, kontrasztolt, és megkomponált kép. Természetesen én is használom a technikát, de csak éppen hogy. Szeretném egyszer elérni, hogy a képeimet 100 kép közül is felismerjék, és tudják, ha a receptet követik, olyan lesz a végeredmény ami a képen van. Ugye mindenki megérti, hogy miért ezt az idézetet választottam az interjú mottójának:"Eredetinek születtél, nem tökéletesnek."

https://gastrogranny.blogstar.hu/./pages/gastrogranny/contents/blog/42144/pics/lead_800x600.jpg
Ebéd,Egytálételek,Főételek,Főzőiskola,Olcsón jót,Receptek,Tésztaételek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?