Van saját recepted?

Apró kezek a konyhában: A fondantos cupcake recept, videó recept és még valami

GastroGranny
Apró kezek a konyhában: A fondantos cupcake recept, videó recept és még valami

Ugye milyen nagyszerű dolog az, ha a sütés-főzés közben a család apraja is segédkezik? Tapasztalatom szerint ráadásul rendkívül szívesen sürögnek-forognak a konyhában. Normális életkori sajátság ez, minden érdekli őket. Az 5-7 éves korosztályig a fiúk is szívesen érdeklődnek, őket is leköti ez a tevékenység. Persze, az egy másik kérdés, hogy mennyi ideig. A közös kreatívkodással eltöltött idő hossza nagymértékben függ a felnőtt motivációs attitüdjétől, a “munka” megszervezésétől, változatossá tételétől is. Ebben a posztban megmutatom (lsd. videó recept), s le is írom, hogy hogyan tudod a gyermek érdeklődését fenntartani minél hosszabb ideig egy muffinsütés, majd pedig a fondantdíszítés nem túl rövid időtartama alatt. Amennyiben gyereked figyelmét várhatóan kevesebb ideig fogja a közös tevékenység lekötni, úgy ajánlom, hogy inkább a Kreatív apró kezek a konyhában 2. rész: Sütialap ajándékba recept, videó recept, módszertani segédlettel  posztot tanulmányozd át, s kezdjétek a közös sütés-főzés tevékenységeteket azzal a recepttel. Felelősségteljes hozzáállást igényel ez a felnőttektől, hiszen a konyha veszélyes üzem, de körültekintően előkészített folyamatokkal, teljes odafigyeléssel, figyelemfelkeltéssel, megfelelő instruálással, motiválással, értékeléssel a gyerek több alapképessége is fejlődik egy-egy ilyen tevékenység folyamán.

Érdemes tehát rászánni az időt. Most az ötéves Nórival fogunk muffint sütni, majd azt, fondtant díszítéssel varázsoljuk gyönyörű cupcake-ekké… Megoldandó feladat: Muffin sütése, majd fondant díszítés készítése, dekorálás.

Elsajátítandó ismeretek: • Alapanyagok, hozzávalók előkészítése • Muffintészta összeállítása: keverés kézi habverővel, elektromos mixer használata • Muffinkapszlik alkalmazása, betöltése. Fagylaltszedő használata • A sütő veszélyei • Fondant formázó eszközök, módszerek alapjainak megismerése • Fondant formázásának rejtelmei.

Booking.com

 Szülői feladat: A balesetveszélyes munkaterület biztosítása, folyamatos kontrollálása. Az elsajátítandó ismeretek egyes fázisának verbális kommentálása, a gyerek képességeinek megfelelően bemutatása, szemléltetése, magyarázat.

Nevelési feladat: A kézmosás fontossága. Légy türelmes és kitartó.

Eszközök: Keverőtál (kicsi, nagy), habverő, elektromos mixer habverő fejjel, muffinsütő, szilikon-, és papírlapszli, fagylaltadagoló kanál, fondant, fondant-alakító és formázó eszközök. 

A teljes receptleírást ITT olvashatod.

Tekintsd meg a következő videó receptet. Iratkozz fel youtube csatornámra, ha értesülni szeretnél az újdonságokról.

92_Fotor17 Tipp: A muffin egyenletes, s csöpögésmentes adagolását a fagylaltadagoló nagymértékben segíti. Én azt használtam.. 

Ne maradj le az új receptekről. Kövess youtube csatornámon, a Facebook-on, a Twitteren és az Instagram-on.

https://gastrogranny.blogstar.hu/./pages/gastrogranny/contents/blog/42128/pics/lead_800x600.jpg
cupcake,cupcake recept,Cupcake-ek,cupcakes,fondantos cupcake recept,fondantoscupcake,fondantosmuffin,Gyerekek is szívesen készítik,Kedvenceink,muffin,Napszakok,Olcsón jót,Receptek,sütemény,Sütőiskola,Születés nap,Trükkök, tippek,Ünnepek,valentin nap,vendégvárás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?