Van saját recepted?

Konyhai terrorista? Dehogy! Villámgyors bableves kuktában főzve

GastroGranny
Konyhai terrorista? Dehogy! Villámgyors bableves kuktában főzve

Bablevest főztél már sokszor. Igaz? De kuktában próbáltad már? Nem, nem a békebeli kuktára gondolok, hanem egy igazán biztonságos modern (high pressure) magasnyomású főzőedényre.

Nemrég került hozzánk legújabb családtagunk, egy Kuhn Rikon Duromatic típusú magasnyomású főzőedény, magyarul kukta. Ezt teszteltem most. Bablevest készítettem benne. A részletes jellemzőket, jótékony hatásokat, amelyek egy kukta használata folyamán élvezhetsz, az ehhez a recepthez tartozó receptfüzetben olvashatsz. Itt a kukta használatát mutatom be egy ízletes bablevel főzése közben. Hallottál Denis Papin-ről? 17-18. századi francia orvos, fizikus, matematikus, feltaláló volt, aki 1679-ben megalkotta a kuktafazék elődjét. De ő szerkesztett elsőként dugattyús gőzgépet is, 1690-ben... Erről is bővebb leírást olvashatsz az ehhez a recepthez készített receptfüzetben is, amelyet itt tekinthetsz meg. De térjünk vissza napjaink kuktájához. Mivel ez egy valóban modern nagynyomású főzőedény, tartozékként jár hozzá egy pároló rács és egy pároló kosár is. Mind a kettő kiváló minőségű fémből. Ezeket tedd most félre, mert nem lesz szükség rájuk...

Booking.com

Ha vizuális vagy, tekintsd meg a hozzá tartozó videó receptet:

A receptet, amelyet akár ki is nyomtathatsz IDE kattinva tekintheted meg. Te hány csillagosnak értékeled? A szürke rész jobb felső sarkában levő piktogramokra kattintáskor: értékelheted a receptet, bevásáró listát készíthetsz, hozzáadhatod étkezési tervedhez, behelyezheted kedvenc receptjeid közé. A hozzávalók listájánál a legtöbb alapanyagot meg is vásárolhatod úgy, hogy az alapanyag megnevezésére kattintasz. A hozzávalók alatt az elkészített mennyiséget módosíthatod, a rendszer az alapanyag mennyiségét is automatikusan hozzámódosítja. Ha a tudatos táplálkozás híve vagy, akkor a következő tápanyagtáblázat számodra fontos információkat tartalmaz: 

https://gastrogranny.blogstar.hu/./pages/gastrogranny/contents/blog/43116/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?