Van saját recepted?

Te is szereted a dürümöt? Így készítsd el villámgyorsan!

GastroGranny
Te is szereted a dürümöt? Így készítsd el villámgyorsan!

Elizke, a majdnem hat éves unokánk egyszer csak megszólalt: “Mama! Tudod, hogy én imádom a dürümöt?” A végszót valószínűleg Olivér is meghallhatta, -pedig látszólag egész máshova koncentrált- mert odakiáltott: “Én is!”

Így kezdődött kalandunk az otthon készített dürümmel, amely elkészítésében Olivér lelkesen és irtó ügyesen kivette részét. A dürüm a török gasztronómia specialitása. Az 1970-es, 80-as évek óta Európában gyorséttermi ételként terjedt el, azóta egyre népszerűbb. Az eredeti recept szerint feltekert, vékonyra nyujtott, sült tésztába adagolják a zöldségeket majd a serpenyőben pirosra sütött húscsíkokat. A tölteléket juhtejből készült joghurttal öntik le. A majdnem hatéves Elizke unokánk kérésére rögtönöztük ezt a kellemesen fűszeres fogást. Elizke tesója, Olivér és GastroPapi hathatós segítségével nagyon gyorsan összedobtuk! Próbáld ki te is, érdemes!

Booking.com

Hogy miért? Mutatom: A tápanyagtáblázatokat tartalmazó receptet is elkészítettem hozzá. HA meg szeretnéd tekinteni IDE kattints.

Az elkészítéshez szükséges konyhai eszközeidet megvásárolhatod webáruházamban: Még több érdekességet a Dürüm RECEPTFÜZETÉBEN olvashatsz.

https://gastrogranny.blogstar.hu/./pages/gastrogranny/contents/blog/43774/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?