Van saját recepted?

Karácsonyi gesztenyés pulyka, ahogyan azt egy “igazi” séf készíti

GastroGranny
Karácsonyi gesztenyés pulyka, ahogyan azt egy “igazi” séf készíti

“Ha nem tudsz valamit elképzelni, az meg sem fog történni.” -Ez a mondás az utóbbi időben nálam egy kissé más értelmezést kapott. Hogy miért, most elmesélem.

Történt ugyanis, hogy egy szép őszi napon üzenetet kaptam az RTL klub egyik műsorának asszisztensétől. Legalábbis ez állt az üzenet első mondatában.

“Áááá, ez is egy spam a sok közül”- gondoltam, s máris nyúltam a “delete” gomb felé…. Aztán -érdekes módon- ujjaim megálltak a levegőben, s egy hirtelen jött intuíció azt mondatta velem: “Nézd csak meg azt az üzenetet.” Megnéztem, elovastam. Még ekkor is valószínűtlennek tűnt, hogy egy televíziós gasztronómiai műsorba meghívást kapjak, de arra gondoltam, hogy “a lehetőséggel akkor kell élni, amikor van” (ezt a Papa mondja mindíg, és igaza van). Felvettem a kapcsolatot Orsival, az üzenet küldőjével. Több egyeztetés, majd a “casting” következett, míg ők is és mi is áldásunkat adtuk a dologra. Így kerültem egy forgatás kellős közepébe, az RTL Klub Vendégséf című műsorában.

A műsor második szériája fut, s óriási érdeklődés övezi. A mostani szezon a karácsonyi menü-lehetőségeket járja körbe amely szenzációs ötlet volt Vajd Pierre-től a sorozat társproducerétől, egyben szakértőjétől. Hiszen valóban karácsonyra készülünk. S milyen jó az, ha valakinek egyértelmű videós segítsége van az ünnepi menü kiválasztásához, elkészítéséhez. Ugye? Ezeket a részeket is visszanézhetitek, a következő fotóra kattintással:

A mi székesfehérvári otthonunkba egy szimpatikus, fiatal, viszont óriási tapasztalattal rendelkező, agilis séf, Győrffy Árpád (budapesti KOLLÁZS - Brasserie & Bar) érkezett vendégséfnek. Már a kifejezés (vendégséf) is megtisztelő számomra , mert azt jelzi, hogy talán van az adott konyhában egy másik séf is, hiszen ő (mármint az Árpi) a “vendégséf”…

Egy különleges töltelékkel készült tipikus karácsonyi fogás elkészítésén kalauzolt végig. Ez volt a karácsonyi gesztenyés pulyka. Több érdekes pontja is volt az elkészítésnek. Az egyik az, hogy a főtt, hámozott gesztenyéket egészben kevertük a töltelékhez, így a szeletelés után egy különleges textúrát adott az ételnek.

A forgatás minden pillanata, az étel elkészítésének minden momentuma felért egy-egy minitréninggel, amely a gasztronómia csodáit mutatja be. Megtanultam, hogyan kell egész pulykát szakszerűen kicsontozni. Láthattam, hogy milyen gyorsasággal aprózza a hagymát egy igazi profi. Tapasztaltam, hogy a kreativitás a konyhában is kívánatos képesség....

A stáb csodálatosan barátságos, nyugodt légkört biztosított végig a nap folyamán. Íme az eredmény (a teljes műsort a fotóra kattintással tudod megnézni):

Köszönöm nektek ezt az élményteli napot:

Ha kíváncsi vagy, hogyan készült a karácsonyi gesztenyés pulyka nálunk Győrffy Árpád séf vezényletével, kukkantsd meg a műsort (katt a fotóra):

https://gastrogranny.blogstar.hu/./pages/gastrogranny/contents/blog/45950/pics/lead_800x600.jpg
gesztenyés pulyka,karácsony,pulykamell
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?