Volt hatos a lottón
Aa25. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 2 (kettő) 4 (négy) 9 (kilenc) 37 (harminchét) 41 (negyvenegy) 42 (negyvkettő) Nyeremények: 6 találatos szelvény 1 darab, nyereménye 219.274.080 forint; 5 találatos szelvény 37 darab, nyereményük egyenként 372.775 forint; 4 találatos szelvény 1.818 darab, nyereményük egyenként 7.585 forint; 3 találatos szelvény 34.137 darab, nyereményük egyenként 1.570 forint.
Van saját recepted?

Tökéletes ROZÉ KACSAMELL, grillezett cukkinivel, céklapürével

GastroGranny
Tökéletes ROZÉ KACSAMELL, grillezett cukkinivel, céklapürével
Könnyű
31-60 perc
4 fő
101-300 Forint

720 g kacsamell (bőrrel) (3 db csont nélküli)

245 g sárgarépa (1 db nagyobb)

410 g padlizsán (1 db)

230 g cékla (2 db kisebb)

250 g cukkini (1 db)

3 dkg vaj

5 cl olivaolaj

100 g burgonya (1 db közepes)

1 g só

1 g bors

A kacsamell a húsok királynője. Méltán foglalhatja el helyét az ünnepi menüsorban. De hogy készítsem el úgy, hogy a család menyalja a tíz ujját? Most megmutatom neked is!

Te is azt gondolod, hogy a kacsamellet nehéz sütni? Eddig én is ezt tartottam. Azonban észrevettem Mautner Zsófi egyik útmutatóját a rozé kacsamellsütésről. Az ő útmutatása alapján elkészítettem saját verziómat, s képzeld! Nem túlzok, tényleg omlós, szaftos, egyszerűen tökéletes lett! Ráadásul pofonegyszerű és gyorsan elkészíthető. Te sem hitted! Ugye? Különböző zöldségféléket többféle textúrával tálaltam hozzá. Egyhangú vélemény szerint egy ünnepi menü főfogásának is tökéletesen megfelel. Így készítettem tehát a rozé kacsamellet grillezett cukkinival, céklapürével: A kacsamellet megvizsgáltam. Ha tokot (a tollnak a bőrben maradó, elszarusodott vége) találtam volna a bőrében, azokat kiszedtem volna, de erre most nem volt szükség. Tehát, ha te találsz benne, szedd ki. Akár csipesszel, bár ez elég macerás. Kárpótol azonban az eredmény, mert így biztos, hogy a művelet végén egyetlen tok sem marad a kacsa bőrében. De perzselheted is. Főleg, ha van házi karamellizátorod (perzselőd). Ez azonban nagyobb odafigyelést igényel. Vigyázz! A házadat ne gyújtsd fel! És, hogy magad is meggyőződj arról, hogy valóban egyszerű az elkészítés, kukkantsd meg ezt a videó receptet:

A megtisztított, szárazra törölt kacsamellek bőrét beirdaltam. Vigyáztam arra, hogy csak a kacsa bőrét vagdossam be, a húsát nem, mert ennek a mozzanatnak az a célja, hogy sütés közben a lehető legtöbb finom kacsazsír a kacsa bőréből kisülhessen. A kialakult gyönyörű rombusz alakzatban beirdalt hús bőrét ezután sóval, borssal fűszereztem. Egy tapadásmentes serpenyőbe nagyon kevés olivaolajat cseppentettem, s a húsokat bőrével lefelé beletettem. Sóztam, borsoztam. Addig sütöttem, amíg a kacsa zsírja alaposan kisül. Ez kb. 5 perc volt. Ekkor megfordítottam a kacsamelleket, s újabb 3 percig pirítottam. Ekkor gyorsan az egészet átszedtem egy tepsibe, amelyet 0 közben 180 fokra előmelegített sütőben 13 percet sütöttem. Valóban 13 percet, jól hallottad. Ennyi idő alatt megsül. De még nincs teljesen kész a rozé kacsamell! Kivettem a tepsit a sütőből, majd alufóliával letakartam. Minimum 10 perc pihentetés szükséges ahhoz, hogy a húsban levő nedvek a húsban egyenletesen szétterjedjenek. Addig semmiképpen ne szeleteld fel, mert akkor az értékes nedvek a húsból kiszivárognak. Ezidő alatt előkészítettem, illetve elkészítettem a köretet. A grillezendő zöldségeket, a cukkinit, padlizsánt, sárgarépát felszeleteltem, sóztam, majd kiolajozott serpenyőben mindkét oldalukat megsütöttem. A céklát felkockáztam, majd lobogó forró vízbe öntöttem. Újraforrástól számított 8 percig főztem. Ekkor a vizet leöntöttem róla, s a céklát egy magasfalú keverőedénybe tettem. Hozzáadtam kevés főtt burgonyát, vajat, sóztam, borsoztam. Botmixerrel simára kevertem, s rögtön utána tálalógyűrűkbe adagoltam. Ezután felszeleteltem a tökéletes rozé kacsamelleket, majd 5-5 szeletet helyeztem minden tányérra. A tálalógyűrűt óvatosan lehúztam a céklapüréről, s ráhalmoztam a grillezett zöldségeket. Tálalás előtt friss petrezselyemmel díszítettem. Mindenkinek nagyon ízlett. Jó étvágyat kívánok!

Jellemzők: különleges
https://gastrogranny.blogstar.hu/./pages/gastrogranny/contents/blog/46581/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?