Van saját recepted?

Krémsajtos almarózsák köretnek

GastroGranny
Krémsajtos almarózsák köretnek
Könnyű
31-60 perc
2 fő
0-100 Forint

1 csomag levelestészta light

3 db alma

100 g natur krémsajt

2 g fahéj

1 db citrom

Te észrevetted már, hogy az almarózsát mennyire egyszerű elkészíteni? És azt megfigyelted, hogy milyen nagyhatású a terített asztalon? Nálunk már többféle “köntösben” szerepelt a menüben. Elkészítettem sütinek, édesen. Akkor barack-, vagy narancslekvárt adtam az almához. A vendégek el voltak ájulva, hogy milyen szép! Amikor pedig beleharaptak, szinte elolvadtak a gyönyörűségtől!

Most egy sós-fűszeres változatát készítjük el ennek a hatásos fogásnak. A mostani variánst köretként tálaltam az előző videó receptemben bemutatott vajban sült lazachoz. Tökéletes optikai élmény és tökéletes ízkombináció! Imádták!

A megmosott, kicsumázott almákat félbe vágtam, majd egy éles késsel, gyors mozdulatokkal kb. 2 mm vastag szeletere vágtam. Ráöntöttem a közben kifacsart citrom levét. Jó alaposan összekevertem, hogy minden almaszelet találkozzon a citrommal. Ez ízben is fontos, de lényeges azárt is, hogy az alma ne barnuljon meg.

Ezután a mikrohullámú sütőt a legmagasabb fokozatra állítottam, s az almát betettem 3 percre puhulni.

Amíg az almánk puhult, előkészítettem a levelestésztát. Kiterítettem, elsímogattam, majd egy éles késsel 6 részre vágtam.

A tömlős krémsajton egy pici lyukat vágtam, s ennek segítségével osztottam el a teljes mennyiséget kb. azonos mennyiségben minden tésztacsíkon.

Sóztam, borsoztam. Végül fahéjat szórtam rá.

És ezután következett az egyetlen, talán nehezebbnek nevezhető rész.

A mikróban átpuhulr, még forró almaszeleteket elhelyztem az egyes tésztacsíkok egyik felén úgy, hogy 1/3 része mindegyik almaszeletnek fedjen rá az előzőre. Óvatosan felszedtem a tészta üresen maradt felét a sütőpapírról, s ráhatjottam az almaszeletekre úgy, hogy minden egyes tésztacsík így hosszában kettéhajtott állapotba került. Ezután a süticsíkot feltekertem. Ezzel ki is alakítottam a rózsaformákat. Óvatosan dolgoztam, mert a puha alma könnyen kiugrik a krémsajtos tésztából.

A muffinsütőbe bedobáltam 6 db szilikonos muffinformát. Ezekbe helyeztem a formázott almarózsákat.

180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütöttem.

Ugye milyen jópofa lett?

Ezt tálaltam a frissen sült lazacunk mellé. Képzeld! Még a gyerekek is szívesen kóstolták meg!

A videó receptet itt kukkanthatod meg:

Címkék: almarózsa
https://gastrogranny.blogstar.hu/./pages/gastrogranny/contents/blog/47066/pics/lead_800x600.jpg
almarózsa
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?