Nincs telitalálatos a hatos lottón
A 7. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 8 (nyolc), 9 (kilenc), 20 (húsz), 31 (harmincegy), 33 (harminchárom), 41 (negyvenegy). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 51 darab, nyereményük egyenként 304.045 forint; 4 találatos szelvény 2.590 darab, nyereményük egyenként 5.985 forint; 3 találatos szelvény 41.794 darab, nyereményük egyenként 1.445 forint.
Van saját recepted?

Tökéletes karfiolkrém leves sült virslivel, roppanós kelkáposzta levéllel

GastroGranny
Tökéletes karfiolkrém leves sült virslivel, roppanós kelkáposzta levéllel
Könnyű
16-30 perc
4 fő
0-100 Forint

400 g Karfiolos krémleves zöldségkeverék (Bonduelle)

45 g vaj

20 g fokhagyma

98 g kelkáposzta levél

180 g virsli

200 ml tejszín

1 evőkanál olivaolaj

1 teáskanál fűszerpaprika

1 g só

1 g bors

400 ml húsleves alaplé

Előző videó receptemben szuper egyszerű, de annál mutatósabb almarózsákat sütöttünk, amelyeket desszertnek is tálalhatunk. Azonban mi fűszeresen, krémsajttal készítettük, s köretként adtuk a mennyei, vajban sült lazacunkhoz.

Most egy rendkívül finom, magas “A” és “C” vitamintartalmú, ásványi sókban, rostokban gazdag levest készítünk. Olyat, amely annyira tartalmas, hogy utána második fogás már nem is szükséges. Ez egy tökéletes karfiolkrém leves lesz, amelyet most sült paprikás virslivel és roppanósra sütött kelkáposzta levelekkel tálaltam. Levesünknek relatív magas zsírtartalma van, amelyet a benne levő oliva olajnak, vajnak és a virsliben levő zsírnak köszönhetünk. A karfiolnak óriási előnye, hogy a “C” vitamintartalmát hőkezelés hatására is megörzi.

A leveshez a fokhagymát a forró vajon kissé megpirítottam. Hozzáadtam a Bonduelle karfiolos krémleves zöldségkeveréket. Nem szükséges felolvasztani. Sóztam, borsoztam, majd nyakon öntöttem a húsleves alappal. Mi általában marhahúsleves-alapot használunk, de bőven megfelel a csirkehúsleves-alap is. Megkevertem, majd forrástól számított 10 percet főztem. Ekkor hozzáadtam a főzőtejszínt. Botmixerrel teljesen simára turmixoltam.

A vékony karikára szeletelt virslit sóztam, borsoztam, forró olajon lepirítottam. A szép barnára sült cirslikarikákat a fűszerpaprikával megszórtam, összekevertem, s kb. 1 percig tovább pirítottam.

A tépkedett, sózott, borsozott kelkáposztalevelek mindkét oldalát minimális zsiradékon megpirítom.

Tálalásnál a virsliket a leves közepére halmoztam, majd rárendeztem a pirított kelkáposztaleveleket is.

https://gastrogranny.blogstar.hu/./pages/gastrogranny/contents/blog/47301/pics/lead_800x600.jpg
karfiol,karfiolkrém leves,virsli
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?